Staré Mesto hľadá výrobcov okien a rámov

31.7.2010
0
Páčil sa vám článok?

Verejné obstarávanie, ktorého cieľom bolo nájsť firmy schopné opraviť staré drevené okná a okenné rámy na budovách škôl v Starom Meste, bolo neúspešné. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Alena Kopřivová.

Okná a okenné rámy sa mali vymieňať na dvoch základných školách na Hlbokej ceste a Jesenského ulici a jednej materskej škole na Timravinej ulici. Mestská časť sa po tejto skúsenosti a tiež po dohode s pamiatkarmi rozhodla vyhlásiť novú súťaž. Podmienky zverejní v prvých augustových dňoch na svojej internetovej stránke v sekcii Verejné obstaranie. "Bratislavský pamiatkový úrad súhlasil s výrobou drevených replík oblokov na objektoch. Netrvá teda výlučne na obnove jestvujúcich," uviedla Kopřivová.

Samospráva sa súčasne rozhodla, že práce na jednom objekte nebudú zadané jednému dodávateľovi, ale rozdelí ich medzi viacero firiem – po fasádach. "Je to ústretový krok voči tým, ktorí si pravdepodobne z kapacitných dôvodov netrúfli na taký veľký objem prác, aký predstavuje výmena či oprava okien na celej školskej budove," uviedla Kopřivová.

Opravy v objektoch škôl sa mestskej časti do konca prázdnin však nepodaria. Práce súvisiace s výmenou a opravou okien budú pokračovať aj po 2. septembri tak, aby nenarušili vyučovací proces.

(sita)

Páčil sa vám článok?