Nemecký dom v Rači bude skoro zrekonštruovaný

21.7.2010
0
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia Nemeckého kultúrneho domu v bratislavskej Rači sa blíži ku koncu, brány otvorí Račanom 11. septembra 2010. Podľa vedúceho mediálneho oddelenia mestskej časti Martina Bartiška je po stavebnej stránke spoločenská sála Nemeckého kultúrneho domu hotová a dolaďuje sa jej interiérové vybavenie.

K dnešnému dňu bolo podľa účtovnej evidencie na rekonštrukciu prefinancovaných 1 545 000 eur. "Na túto rekonštrukciu boli použité peniaze z rozpočtu mestskej časti. Pri tejto príležitosti bol zriadený aj Fond Nemeckého kultúrneho domu s možnosťou dobrovoľných finančných príspevkov, ktorý využívali najmä občania a malí podnikatelia," uviedol Bartišek. Práce sa uskutočnili v súlade s harmonogramom tak, aby bol dodržaný termín ukončenia.

Podľa oficiálnej internetovej stránky mestskej časti je Nemecký kultúrny dom zapísaný do Zoznamu evidovaných pamätihodností bratislavskej mestskej časti Rača. Tento objekt postavili v štyridsiatych rokoch minulého storočia nemeckí Račania. V roku 1948 bol znárodnený, o historický dom sa staral štát. Od roku 1988 bol však tento objekt nefunkčný a chátral.

(sita)

Páčil sa vám článok?