Staré Mesto odstráni vraky na podnet občanov

21.7.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Staré Mesto zabezpečí na podnet občanov v stredu 21. júla a štvrtok 22. júla 2010 odtiahnutie vozidiel bez evidenčných čísel na Šulekovej, Poľnej a Krížnej ulici. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa mestskej časti Staré Mesto Alena Kopřivová.

Odtiahnutie zabezpečí zmluvná spoločnosť mestskej časti Auto AZ. Autá budú odtiahnuté na parkovisko do Zohora. Za vrak možno považovať iba také vozidlo, na ktorom nie je ani jedno evidenčné číslo. Autá, ktoré majú evidenčné číslo vnútri za sklom, nemožno považovať za vrak, preto ho mestská časť nemôže nechať odtiahnuť. Ak však auto evidenčné číslo nemá, mestská časť postupuje podľa zákona o odpadoch.

"Prostredníctvom verejnej tabule umiestnenej na Medenej ulici a tiež na internetovej stránke www.staremesto.sk a oznamu priamo na vozidle vyzve majiteľa vozidla, aby s ním do 30 dní urobil poriadok," uviedla Kopřivová. Majiteľ môže sám osloviť spoločnosť Auto AZ a odviezť jej svoje auto. V takom prípade od nej dostane 33,19 eura. Ak tak neurobí do stanovenej lehoty, mestská časť vyzve spoločnosť Auto AZ sama.

Vrak skončí v Zohore, kde sa cez číslo motora alebo karosérie snažia zistiť jeho vlastníka a skontaktovať sa s ním. Ak sa to nepodarí, po roku by mal Obvodný úrad životného prostredia v Bratislave vydať rozhodnutie o jeho zošrotovaní. Ak sa v priebehu roka majiteľ ohlási s tým, že chce auto späť, musí uhradiť náklady za odtiahnutie a za parkovanie v Auto AZ.

Ročne dá staromestská samospráva do Zohora odtiahnuť z ulíc Starého Mesta 20 až 25 vrakov.

(sita)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie