Staromestské školy čakajú rekonštrukcie

7.7.2010
0
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcie a opravy v materských a základných školách v bratislavskom Starom Meste si počas prázdnin vyžiadajú stovky tisíc eur. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Alena Kopřivová.

Počas leta budú meniť okná na budove základnej školy na Jelenej a v materských školách na Ferienčíkovej, Špitálskej a Vazovovej ulici. Pomerne veľký rozsah prác sa uskutoční v auguste v jedálni a výdajni stravy v základnej škole na Jesenského ulici. Suterénna jedáleň, ktorú doteraz nedostatočne vyhrievali v zimnom období elektrické radiátory, bude napojená na kotolňu. Vymenená bude aj konštrukcia strechy telocvične základnej školy na Dubovej ulici, poznačená koróziou. Minulosťou ostanú aj grafiti na budove telocvične. Vo viacerých školských kuchyniach je nutné vymaľovať, v niektorých vymeniť dlážku.

Otáznik zatiaľ visí nad historickými budovami, zapísanými v zozname kultúrnych pamiatok SR. Zásahy v nich musí mestská časť konzultovať s Krajským pamiatkovým úradom Bratislava. Ide o základnú školu na Jesenského, kde treba vyrobiť a osadiť kópie jestvujúcich okien či základnú školu na Hlbokej ceste a materskú školu na Kuzmányho, kde pamiatkari súhlasili len s repasovaním oblokov s tým, že do vonkajších krídel budú vsadené izolačné dvojsklá.

Podľa Kopřivovej sa staromestskej samospráve zatiaľ nepodarilo nájsť odborníkov, ktorí by si na také práce trúfli. „A možno iba venujú málo pozornosti informáciám o verejných obstaraniach na našej internetovej stránke,“ naznačila ďalšiu z možností Monika Martinková, metodik na verejné obstaranie mestskej časti. Kompletné súťažné podmienky môžu záujemcovia nájsť na staromestskej oficiálnej internetovej stránke.

(sita)

Páčil sa vám článok?