Územný plán mesta sa dnes meniť zatiaľ nebude

1.7.2010
0
Páčil sa vám článok?

Územný plán mesta Bratislavy sa zatiaľ meniť nebude. Mestskí poslanci dnes mali pôvodne rokovať o druhom balíku zmien a doplnkov územného plánu, primátor Andrej Ďurkovský však materiál stiahol z rokovania mestského zastupiteľstva. Ako dôvod uviedol viacero pripomienok k dokumentu, ktoré bude treba prediskutovať.

"Je tam viacero otáznikov," povedal Ďurkovský. Ešte pred rokovaním mestského parlamentu sa proti navrhovaným zmenám postavili niektorí občania či aktivisti. Tí poslancov vyzývali, aby zmeny a doplnky neschvaľovali. Argumentovali zahusťovaním oblastí v prípade schválenia niektorých zmien a doplnkov.

Aktivisti sa zasa vyjadrovali v tom duchu, že schválením materiálu budú ohrozené mnohé veľké zelené plochy a parky. Na začiatku dnešného rokovania mestského zastupiteľstva však primátor tento bod stiahol, pred poslancov by sa mal opäť dostať v septembri.

Platný územný plán mesta bol schválený koncom mája 2007. Prvý balík zmien a doplnkov sa týkal prioritne prepájania železničných koridorov TEN-T 17.

(sita)

Páčil sa vám článok?