Dúbravka hospodárila vlani s prebytkom

29.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Dúbravka hospodárila v uplynulom roku s prebytkom vyše jedného milióna eur. Uvádza sa to v záverečnom účte mestskej časti, ktorý dnes schválili miestni poslanci.

"Kladný výsledok hospodárenia bol dosiahnutý spôsobom nakladania s finančnými prostriedkami a finančnou disciplínou," povedal pre agentúru SITA dúbravský hovorca Michal Kriško. Prebytok hospodárenia podľa neho samospráva dosiahla nedaňovými príjmami a šetrením výdavkov. Tie boli čerpané na 87,5 percenta. Najväčšie šetrenie za minulý rok bolo v oblasti kapitálových výdavkov: Podľa hovorcu treba prihliadať aj na to, že niektoré akcie sa z časových dôvodov v roku 2009 nepodarili a následne boli zakomponované na rok 2010.

Poslanci zároveň schválili rozdelenie hospodárskeho prebytku do jednotlivých fondov mestskej časti. Najviac peňazí, takmer 664-tisíc eur, by sa malo presunúť do fondu rozvoja bývania. Okolo 97-tisíc eur by malo ísť do rezervného fondu mestskej časti. Tritisíc eur, ktoré boli pôvodne určené tiež na rezervný fond, samospráva vyčlenila pre pomoc postihnutým obciam po nedávnych povodniach. Okrem toho takmer 25-tisíc eur z prebytku poputuje do rezervného fondu základných škôl, takmer 5 000 eur do rezervného fondu materských škôl a takmer 214-tisíc eur do cestného fondu.

(sita)

Páčil sa vám článok?