Samospráva si hľadá nového partnera

18.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Petržalská samospráva hľadá partnera na lepšiu informatizáciu verejného života v najväčšej bratislavskej mestskej časti. Ide tak urobiť prostredníctvom verejnej výzvy.

“Partnerstvo miestnej samosprávy s privátnou spoločnosťou má prispieť k rozpracovaniu petržalskej koncepcie rozvoja informačných systémov do realizačných krokov, konkrétnych projektov. Mestská časť bude pri vyhodnocovaní ponúk vychádzať z hľadiska kritérií, akými sú efektivita, otvorenosť, transparentnosť a hlavne, zjednodušenie prístupu verejnosti k službám, ktoré poskytuje miestny úrad,” informoval hovorca samosprávy Ľubomír Andrassy.

Mestská časť má podľa jeho slov záujem, aby jednotlivé projekty prispeli k čo najširšej otvorenosti samosprávy, aby verejnosť, každý, kto o to prejaví záujem, mohol aktívne vstupovať do rozhodovania o veciach verejných, mohol byť priamym účastníkom verejnej kontroly. “Dôležitým cieľom informatizácie samosprávy je aj vytvorenie “bezbariérového” úradu, kde si Petržalčania budú môcť čo najviac úradných povinností vybaviť elektronicky, prostredníctvom internetu. Ide napríklad o získanie oficiálnych potvrdení, platenie miestnych daní či prihlásenie v zmysle platných záväzných nariadení. Návrhy na vytvorenie partnerstva je možné predkladať do 30. júna 2010 a mestská časť uprednostní partnerstvo, ktoré budú mať čo najmenší dosah na výdavky rozpočtu,” dodal Ľ. Andrassy.

(brn)

Páčil sa vám článok?