Pred hypermarketom je v noci prázdno

17.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na zlé možnosti parkovania sa sťažujú mnohí obyvatelia Devínskej Novej Vsi. Niektorým prekáža, že donedávna pohodlné parkovanie pred hypermarketom na ulici Ivana Marečka sa skončilo a po dvoch hodinách je parkovisko spoplatnené.

Obyvatelia vyčítajú miestnemu úradu zrušenie parkovania pred hypermarketom. Tvrdia, že v noci je parkovisko aj tak prázdne a nevyužité. Vzhľadom na zlé možnosti parkovania v exponovaných častiach Devínskej Novej Vsi považujú toto opatrenie ako schválnosť. Ďalší občania Devínskej Novej Vsi sa zase sťažujú aj na to, že vodiči musia často parkovať na trávnikoch, prípadne že sa navzájom blokujú . Navyše rezervované miesta sú vraj od večera do rána často neobsadené.

Miestny úrad odpovedal občanom prostredníctvom vlastnej internetovej stránky. Tvrdí, že mestská časť vybudovala za pätnásť rokov nové parkovacie plochy na ulici Jána Poničana pri kotolni, pri centre na Eisnerovej ulici, na ul. Jána Smreka. Sídliská Kostolné a Podhorské boli doplnené samostatnými parkoviskami tak, že sa využili menšie zelené plochy hlavne vedľa existujúcich parkovísk. V minulom roku pribudli nové parkoviská na sídlisku Stred.

Pokiaľ ide o samotné parkovisko pred hypermarketom úrad tvrdí, že voľné nočné parkovanie zrušili, pretože sa ukázalo, že niektoré autá tam stáli nepretržite a bránili návštevníkom predajne v parkovaní. Zámer uvoľniť parkovisko na nočné státie pre domácich sa teda podľa úradu minul účinku. Úrad ďalej pripomína, že pozemok parkoviska nie je vlastníctvom obce.

(rob, brn)

Páčil sa vám článok?