Hľadajú správcu na celoročnú údržbu ciest

17.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Magistrát vyhlásil verejnú súťaž pre celoročnú údržbu ciest a dopravnej zelene. Odhadovaná cena zákazky je 72 miliónov eur bez DPH a má ísť o zmluvu na osem rokov.

Túto službu pre mesto robili doteraz piati zmluvní dodávatelia, ktorých mesto vybralo rovnako verejnou súťažou. Letná údržba, ktorá napríklad v minulom roku stála päť miliónov eur, spočíva najmä v mechanickom zametaní komunikácie, ručnom čistení, odstraňovaní buriny na obrubníkoch a na dláždených verejných priestranstvách.

Ďalej ide o čistenie krajníc ciest a čistenie rigolov a priekop. Patrí sem aj údržba dopravnej zelene - najmä celoročná starostlivosť o trávu, odstraňovanie nevhodných drevín, orezávanie stromov, kríkov, vyberanie pňov a okopávanie. Zákazka sa týka aj nakladania s odpadmi, najmä vyberanie odpadkových košov, odvoz čiernych skládok a likvidáciu odpadu.

Zimná údržba komunikácií zahŕňa najmä pohotovosť pracovníkov a mechanizmov, posyp chemickým alebo inertným materiálom s pluhovaním, prípadne frézovanie či ručné odpratávanie snehu a ľadu. Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť je 9. júl 2010, otváranie obálok s ponukami bude 12. júla 2010 o 10.00 h na magistráte.

Záujemcovia, ktorí splnia podmienky súťaže, postúpia do druhého kola, v ktorom sa víťaz vyberie elektronickou aukciou. Zmluva s novým správcom, ktorý sa bude starať o údržbu ciest a dopravnej zelene, by mala byť podpísaná najneskôr do konca roka 2010.

(brn)

Páčil sa vám článok?