Nová doba meškala, rodičia boli nahnevaní

9.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Minulotýždňové odvolanie otvorenia detského ihriska Nová doba zdvihlo žlč nejednému rodičovi s dieťaťom. Dôvod bol jasný. Ihrisko mali otvoriť v stredu 2. júna 2010 (avizovali to aj Bratislavské noviny), ale samospráva Nového Mesta to nakoniec odvolala.

Za mnohých vyjadril svoje rozhorčenie nad tým, že ihrisko neotvorili v stanovenom čase Stanislav Rajec: „Pred niekoľkými dňami som sa dočítal o otvorení ihriska v Novej dobe. Malo tak byť 2. júna 2010. Dotácia 900 000 eur sa síce využila, ihrisko je zvonku krásne, ale ako sme zistili - aj zatvorené! V sobotu sme tam šli s vnúčatami, ktoré už horeli nedočkavosťou, a keď sme našli dvere zamknuté a opásané hrubými reťazami, deti sa jednoducho rozplakali. Nedalo sa im vysvetliť, že niekto klame a že sa to otvorí, až keď sa bude môcť ukazovať pred kamerami, aby ho všetci videli... Ak bola známa informácia, že to „otvorenie“ je nereálne, načo táto iniciatíva ? A ak to bolo reálne, prečo sa to pred užívateľmi takto chráni?“

Podobné skúseností s Novou dobou mali aj desiatky ďalších rodičov, ktorí nechápali, prečo v stredu 2. júna nemohol niekto jednoducho prísť a ihrisko otvoriť a prečo sa okolo toho robilo také predstavenie. „To bol naozaj taký problém, aby sa páni postavili pod dáždnik, povedali pár teplých slov a ihrisko otvorili. Stratili sme pekný víkend, ktorý sme mohli stráviť na ihrisku. A to všetko pre to, lebo niekto asi chcel byť pred voľbami vycapený na fotografii!” dodala Jana Lavocká. Otvorenie detského ihriska Nová doba nakoniec presunuli na utorok 8. júna 2010.

(brn)

Páčil sa vám článok?