Škody po počasí odhadujú zatiaľ na 30-tisíc eur

18.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Upršané počasie spojené so silným vetrom v posledných dňoch stálo zatiaľ bratislavskú Petržalku 30-tisíc eur. Suma predstavuje doposiaľ vyčíslené náklady na odstraňovanie škôd, najviac peňazí smeruje do odstraňovania vyvrátených stromov či polámaných konárov a do čistenia verejných priestranstiev.

Vietor taktiež poškodil mnohé odpadkové koše a vyvrátil viaceré nosiče reklamy. Náklady na odstraňovanie škôd bude hradiť miestna samospráva. Gro financií pôjde z rozpočtovej kapitoly oddelenia životného prostredia a z miestneho podniku verejnoprospešných služieb.

Podľa Andrassyho funguje aj v súčasnosti pre občanov tzv. Zelená linka, na ktorej môžu nahlásiť poškodené alebo vyvrátené stromy či ďalšie následky dažďa a silného vetra. V teréne pôsobia aj inšpektori verejného poriadku.

Pre nepriaznivé počasie sa opäť posúva termín čistenia brehov a hladiny Chorvátskeho ramena. Tentoraz sa 14. ročník podujatia presúva z 20. mája na 3. júna. Rozhodnutie úradu však súvisí aj s tým, že mnoho ľudí, pracovníkov povodia Dunaja či dobrovoľných hasičov je momentálne nasadených do protipovodňových opatrení.

Informácie poskytol hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

(sita)

Páčil sa vám článok?