Petržalka rozširuje služby jarného upratovania

26.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Petržalská samospráva rozširuje služby jarného upratovania pre zvýšený záujem obyvateľov mestskej časti, uviedol hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

"Petržalčania využili kontaktnú Zelenú linku a svojimi pripomienkami podnietili úrad, aby rozšíril počet lokalít, v ktorých sú bezplatne pristavené veľkokapacitné kontajnery," uviedol Andrassy. Pôvodný harmonogram je rozšírený o 15 lokalít a celkový počet prístavných miest pre tohtoročné dvojmesačné upratovanie je 87. Doplnený harmonogram je zverejnený na stránke www.petrzalka.sk.

Počas jarného upratovania ide hlavne o vyčistenie spoločných bytových priestorov (pivnice, výklenky, terasy), okolia domov, priľahlých verejných priestranstiev a kontajnerových stojísk. Bezplatná služba je určená výlučne pre fyzické osoby a umiestnenie odpadu zo strany právnických osôb, podnikateľov je zakázané.

"Voči subjektu, ktorý poruší zákaz, začne miestny úrad správne konanie s možnosťou uloženia pokuty až do výšky 6 638 eur," uviedol Andrassy.

Tradičné petržalské jarné upratovanie prebieha od 15. marca a potrvá do 12. mája. Projekt je výsledkom spolupráce medzi miestnym úradom, správcami i obyvateľmi, pričom veľkokapacitné kontajnery sú postupne rozmiestňované v lokalitách Ovsište, Zrkadlový háj, Starý háj, Zadunajec, Kopčany, Dvory a Lúky.

Do pristavených nádob možno umiestniť objemný odpad (staré stoličky, skrine, postele a pod.), alebo menší stavebný odpad. Ak Petržalčania nestihnú využiť jarné rozmiestňovanie kontajnerov, nadrozmerný odpad môžu bezplatne umiestniť v zbernom dvore na Čapajevovej ulici.

Za odloženie odpadu mimo zbernej nádoby, ku kontajnerovému stanovišťu, hrozí občanovi sankcia 33 eur. Samospráva v súvislosti s jarným upratovaním žiada vodičov, aby nevhodným parkovaním áut nebránili bežnej manipulácii s veľkorozmerným kontajnerom.

(sita)

Páčil sa vám článok?