Zmeny v zóne Horný Kramer odmietajú

15.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Návrh zmien a doplnkov do územného plánu zóny Horný Kramer v Novom Meste sa mnohým občanom nepáči. Miestny úrad preto začal verejné prerokovávanie dokumentu 22. marca, ktoré potrvá do 22. apríla 2010.

K návrhom a zmenám do územného plánu zóny Horný Kramer zorganizoval novomestský miestny úrad v posledný marcový deň stretnutie v občanmi. Prítomní Kramarčania vyjadrili odmietavý postoj k predĺženému návrhu a vyčítajú mu najmä zbytočné zahusťovanie a neriešenie stavu komunikácií v tom zmysle, že sa neráta s ich rozširovaním.

Cieľom spracovania jednotlivých zmien a doplnkov je najmä zosúladiť funkčnú a priestorovú reguláciu využitia územia s územným plánom mesta. V návrhu sa okrem iného konštatuje, že vzhľadom na urbanistický vývoj zóny a koncepčné zásady funkčného usporiadania obsiahnuté v územnom pláne mesta, sa má z dokumentácie vypustiť rešpektovanie záujmu ochrany prírody v lokalitách gaštanových záhrad.

Za biocentrum lokálneho významu by sa už nemala považovať gaštanová záhrada Horný Kramer a v území medzi hranicou CHKO a gaštanovou záhradou Horný Kramer by sa už nemalo rátať s vytvorením biokoridoru miestneho významu.

(rob)

Páčil sa vám článok?