Rekonštrukciu Starého mosta podporí aj EÚ

15.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami sa v Bruseli uskutočnilo stretnutie predstaviteľov Výkonnej agentúry TEN-T a hlavného mesta Bratislavy, na ktorom prezentovali priebeh prípravných a projekčných prác na Starom moste.

“Pretože rekonštrukcia mosta pri jeho zdvihnutí a dobetónovaní súčasných pilierov zlepší parametre vodnej cesty, projekčné práce spolufinancuje Európska únia v rámci fondov TEN-T. Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácii SR pri prerokovaní stavebného zámeru súhlasilo s pokračovaním projektových prác a odstránenie plavebnej prekážky. Rozhodnutie Európskej komisie bolo pre Bratislavu odsúhlasené ešte 23. decembra 2009,” informovala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová.

Konzorcium Symbios & Diamond’s Eliotte je hlavným projektovým koordinátorom implementácie projektu v zmysle zmluvy s mestom a boli splnené všetky termíny harmonogramu pre akceptáciu reportov a strategického plánu projektu v zmysle rozhodnutia EÚ na spolufinancovanie zámeru.

Podľa splnomocnenca primátora pre dopravné systémy Tomáša Fabora súčasne pokračujú konzultácie mesta s Európskou úniou a možno konštatovať, že je reálna možnosť získať finančné prostriedky aj na financovanie časti realizačných prác rekonštrukcie Starého mosta.

(brn)

Páčil sa vám článok?