Občania majú opäť bezplatnú poradňu

15.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Petržalky môžu znovu využívať bezplatné poradenstvo v majetkovoprávnych vzťahoch, sociálnej oblasti, dedičskom konaní či odborné konzultácie v rodinných a pracovnoprávnych otázkach.

Šancu na to majú v lokálnej pobočke Bratislavskej občianskej poradne. “Poradňa pomáha odstraňovať slabé právne povedomie hlavne ľudí, ktorí sú sociálne znevýhodnení, ktorí sa ocitli v zložitej životnej situácii a nevedia, na koho sa môžu obrátiť. Samospráva aktívne podporuje projekt od roku 2007, pretože bezplatné poradenstvo pomáha ľuďom aj v tom, aby poznali svoje základné práva, aby sa vyznali v zložitej sieti fungovania verejných inštitúcií a vedeli riešiť vlastné zložité životné situácie,” informoval hovorca samosprávy Ľubomír Andrassy.

Občianska poradňa v januári tohto roku po troch rokoch dočasne prerušila svoju činnosť z ekonomických dôvodov, finančná kríza obmedzila jej aktivity v jednotlivých bratislavských mestských častiach.

“Petržalská pobočka poradne bude v nadchádzajúcich mesiacoch fungovať v šetriacom režime. Petržalčania si konzultácie s odbornými pracovníkmi poradne musia dohodnúť telefonicky. Záujemcovia budú môcť navštíviť poradňu aj osobne, a to každý štvrtok v párnom týždni od 16.00 do 18.00 h. v novej kancelárii na Kutlíkovej ulici 17,” dodal Ľubomír Andrassy.

V Petržalke pôsobia aj ďalšie dve bezplatné poradne - Petržalská poradňa zdravia (Osuského 1) a Petržalská mediačna poradňa (Miestny úrad, Kutlíkova 17).

(mm)

Páčil sa vám článok?