A. Ďurkovský kondoloval primátorke Varšavy

11.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Primátor hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy Andrej Ďurkovský poslal na znak smútku za obeťami leteckého nešťastia list primátorke hlavného mesta Poľskej republiky Varšavy Hanne Gronkiewiczovej-Waltzovej.

"K obrovskej tragédii pre Poľsko a jeho národ mi dovoľte vyjadriť v mene svojom, ako aj v mene mojich spolupracovníkov komunálnej samosprávy a obyvateľov hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy úprimnú a hlbokú sústrasť k úmrtiu prezidenta Poľskej republiky pána Lecha Kaczyńského a jeho manželky, ako aj ďalších predstaviteľov štátu," uvádza Ďurkovský v liste a dodáva, že "v týchto ťažkých chvíľach stojíme v našich mysliach a srdciach pri našom bratskom poľskom národe, osobitne pri obyvateľoch hlavného mesta Poľskej republiky Varšavy".

Tragédia sa stala v sobotu ráno počas pristávania poľského špeciálu na letisku Severnyj pri meste Smolensk na západe Ruska. Kaczyński so sprievodom bol na ceste do ruského mesta Katyň, kde sa mal zúčastniť na pietnej spomienke pri príležitosti 70. výročia masakry tisícov dôstojníkov poľskej armády sovietskou NKVD. Letecká katastrofa si vyžiadal život všetkých 96 ľudí na palube lietadla Tupolev TU-154.

(sita)

Páčil sa vám článok?