Športovisko na Budatínskej dokončia asi na etapy

9.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Dokončenie športového areálu pri Základnej škole na Budatínskej ulici v bratislavskej Petržalke by sa malo rozdeliť na etapy. Pôvodne vyčlenených 148 400 eur totiž samospráva znížila o takmer 110-tisíc eur, v rozpočte je tak na tieto práce určených necelých 39-tisíc eur, uviedol hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Mestská časť preto rokuje so stavebníkom, aby sa v tomto roku vykonali práce nevyhnutné na otvorenie nového areálu, zvyšok plánovaných prác by prišiel na rad v roku 2011.

Samospráva by chcela otvoriť nový športový areál v polovici roka. Podľa jej návrhu by sa preto v apríli malo dokončiť veľké futbalové ihrisko aj s lavičkami pre hráčov, pre bezpečnosť by sa mali umiestniť ochranné bariéry na stĺpy osvetlenia. Počíta sa tiež s dokončením atletickej dráhy, chodníka a malého, multifunkčného ihriska. Na budúci rok by sa mala pozornosť sústrediť na vybudovanie tenisových kurtov a na dokončenie ihriska pre plážový volejbal.

Mestská časť však podľa Andrassyho zároveň zvažuje právne kroky voči spoločnosti, ktorá si doposiaľ nesplnila svoj verejný prísľub o finančnom dare. Jedna z dvoch spoločností, ktoré ešte v minulom volebnom období podpísali s mestskou časťou zmluvu o poskytnutí finančného daru, nie je v súčasnosti schopná svoj záväzok splniť. Finančný dar sa pritom obe rozhodli dať samospráve ako refundáciu za zabraté športoviská, na ich mieste sa plánuje nová výstavba (futbalový štadión Artmedie Petržalka a areál bývalej Matadorky). Každá z nich prisľúbila financovať revitalizáciu školského areálu do výšky 331 939 eur, teda spolu 663 878 eur. Doteraz sa preinvestovalo 497 908 eur. 

Začiatok projektu revitalizácie školského areálu spadá do rokov 2005 - 2006. Dvaja developeri sa rozhodli, že za zabraté športoviská v mestskej časti zaplatia. Mestská časť však nepožadovala peniaze, ale vecné plnenie uzatvorených zmlúv, teda že zaplatia v danej čiastke revitalizáciu školského areálu. Každá zo spoločností mala dať 331 939 eur. Mestská časť zároveň uzatvorila so športovým klubom MŠK Iskra zmluvu o spolupráci pri revitalizácii, následne sa vybral dodávateľ. Pre projekt sa vybrala Základná škola na Budatínskej, argumentom bola dobrá poloha, veľký areál a väčšie športové zázemie školy.

(sita)

Páčil sa vám článok?