V Čunove budú mať už na jar nové ihrisko

8.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Čunovská samospráva dokončuje v týchto dňoch nové multifunkčné športové ihrisko. Sprístupnené by malo byť ešte v priebehu jarných mesiacov. Miestny úrad získal na jeho výstavbu peniaze z dotácie vlády SR.

Podľa starostky Gabriely Ferenčákovej (nezávislá), mestská časť reagovala na požiadavku obyvateľov Čunova, aby v obci vzniklo športovisko pre mládež. Okrem futbalového ihriska, ktoré však využíva miestny športový klub, nemali Čunovčania doteraz žiadne iné športovisko. Ako uviedla starostka, na samotné ihrisko získali dotáciu takmer 40 000 eur. Obec navyše investuje ďalších asi 25 000 eur do osvetlenia ihriska, vybudovania chodníka i parkovacích miest, ako aj do športových potrieb a príslušenstva. Okolie športoviska chce miestny úrad skrášliť aj novou zeleňou.

Samospráva chce ihrisko dokončiť ešte v apríli a o niečo neskôr tam plánuje usporiadať aj prvý turnaj v rôznych športoch. Ako uviedla Gabriela Ferenčáková, mestská časť dlho hľadala voľný a vhodný pozemok na výstavbu ihriska, pretože vlastný nemala. “Nakoniec sa nám podarilo získať parčík určený na multifunkčnú výstavbu, keďže mesto nám zverilo pozemok,” uviedla.

S výstavbou ihriska sa začalo v marci tohto roka a na multifunkčnom ihrisku sa bude dať hrať minifutbal, hádzaná, basketbal, ale aj tenis a ďalšie športy. Starostka Čunova dodala, že mládež Čunova na tento druh využívania voľného času už dlho čaká.

Čaká však podľa nej aj na zriadenie vlastných klubových priestorov v obci. Miestny úrad preto plánuje v novej nadstavbe budovy hasičského zboru mládežnícky klub. Prízemnú budovu hasičskej zbrojnice chce mestská časť zrekonštruovať kvôli zatekaniu strechy a priestory novej nadstavby by potom mali slúžili mladým Čunovčanom, z ktorých mnohí sú aj tak členmi dobrovoľného hasičského zboru. Obec chce na projekt najskôr získať peniaze, rekonštrukciu zbrojnice potom plánuje urobiť najneskôr do dvoch rokov.

(rob)

Páčil sa vám článok?