Medzi jarkami chcú do augusta zrevitalizovať

7.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Podunajské Biskupice pripravujú revitalizáciu verejného priestranstva na sídlisku Medzi jarkami. Financovanie zabezpečí nenávratný finančný príspevok Európskej únie v rámci Operačného programu Bratislavský kraj.

Zmluvu s poskytovateľom finančného príspevku podpísala mestská časť Podunajské Biskupice 22. februára 2010 s celkovými investičnými i s neinvestičnými nákladmi 518 755,87 eur. Z nich deväťdesiatpäť percent uhradí Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR. Zvyšných päť percent pôjde z rozpočtu mestskej časti.

Projekt revitalizácie verejného priestranstva na sídlisku Medzi jarkami rieši revitalizáciu územia pred Základnou školou na Bieloruskej ulici a v jej okolí a pri budúcej tržnici. Konkrétne ide o rekultiváciu a zasiatie novej trávy, položenie novej zámkovej dlažby, inštaláciu nových lavičiek a smetných košov, vybudovanie detského ihriska s preliezačkou a hojdačkou.

Celý priestor vytvorí novú oddychovú, rekreačnú a zábavnú zónu pre miestnych obyvateľov Podunajských Biskupíc, ale aj pre všetkých návštevníkov tejto lokality. S výstavbou sa začalo 1. marca 2010, dokončená by mala byť v auguste tohto roka. Časť Podunajských Biskupíc by sa tak mala onedlho stať omnoho krajšou.

(rob)

Páčil sa vám článok?