Stále nemajú miesto na urnovú stenu

7.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Stále nie je isté, kde bude v Dúbravke kolumbárium, teda urnová stena. Poslanci totiž schválili len vytvorenie komisie na posúdenie predložených alternatív riešenia.

Prvá hovorí o zriadení kolumbária v areáli súčasného cintorína v správe mestského pohrebníctva Marianum, druhá o možnosti jeho umiestnenie v rámci oplotenia kostola sv. Kozmu a Damiána. Niektorí poslanci sa prikláňali k jednej z alternatív, iní si vedeli predstaviť kombináciu oboch alternatív a riešiť zámer etapovite. Otvorená zostala aj otázka verejnej diskusie na túto tému, nakoniec sa však o nej a o jej termíne nehlasovalo.

Pôvodný zámer mestskej časti bolo vybudovať urnový háj pri kostole sv. Kozmu a Damiána. Táto myšlienka vychádzala aj z priorít samosprávy na toto volebné obdobie. Mnohým občanom sa však takéto riešenie nepáčilo, vznikla aj petícia. Po jej vzniku ako aj po stanovisku mesta sa mestská časť plánu na výstavbu urnového hája vzdala.

Podporu medzi poslancami následne našiel návrh na vybudovanie kolumbária. Na základe uznesenia miestneho zastupiteľstva predložil starosta Ján Sandtner analýzu realizovateľnosti tohto zámeru. V súvislosti a alternatívami bude nutné vysporiadať niektoré pozemky. Podľa občanov by sa však mala doriešiť aj dynamická a statická doprava, teda parkovanie.

(sita)

Páčil sa vám článok?