V Petržalke sa začína 46-dňové jarné upratovanie

15.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Petržalke sa dnes začalo tradičné jarné upratovanie, na ktorom spolupracuje miestny úrad so správcami domov a obyvateľmi, informoval hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy.

Počas nadchádzajúcich 46 dní budú bezplatne rozmiestnené veľkokapacitné kontajnery v 72 lokalitách bratislavskej Petržalky – Ovsište, Zrkadlový háj, Starý háj, Zadunajec, Kopčany, Dvory a Lúky. Podrobný harmonogram je zverejnený na stránke www.petrzalka.sk. Projekt má podľa Andrassyho prispieť k zlepšeniu čistoty a poriadku v spoločných bytových priestoroch (pivnice, terasy), okolí obytných domov a taktiež v priľahlých verejných priestranstvách – pri kontajnerových stojiskách.

Desať kontajnerov bude postupne každý týždeň rozmiestňovať mestská spoločnosť OLO a.s. v spolupráci s petržalským podnikom verejno-prospešných služieb. Na vopred určené miesta pristavia veľkokapacitné kontajnery v pondelok, stredu a po troch dňoch ich odvezú. Do nádob je možné umiestniť objemný odpad (napr. nábytok a pod.) alebo menší stavebný odpad. Bezplatná služba je určená výlučne pre fyzické osoby, právnické osoby majú umiestňovanie odpadu do týchto kontajnerov prísne zakázané. Keď porušia zákaz, miestny úrad začne správne konanie s možnosťou uloženia pokuty až do výšky 6 638 eur.

Ak občan nestihne využiť jarné rozmiestňovanie kontajnerov, nadrozmerný odpad môže bezplatne umiestniť v petržalskom zbernom dvore v areáli VPS na Čapajevovej ulici. Otvorený je od 8:00 do 18:00 v pondelok až sobotu. Ak Petržalčan privezie odpad mimo tohto času, jeho uloženie do zberných nádob umožní stála služba. Za odloženie odpadu mimo zbernej nádoby, ku kontajneru, hrozí občanovi sankcia 33 eur. Samospráva v súvislosti s jarným upratovaním žiada vodičov, aby nevhodným parkovaním áut nebránili bežnej manipulácii s veľkorozmerným kontajnerom.

(sita)

Páčil sa vám článok?