Petržalčania podali vlani 127 sťažností

8.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bratislavskej Petržalky podali v uplynulom roku 127 sťažností. Ako uviedol hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy, najviac podnetov (50) sa týkalo nakladania s majetkom. Občania sa sťažovali aj na znečisťovanie životného prostredia a údržbu zelene, kritike sa nevyhla doprava či narúšanie občianskeho spolunažívania.

Z celkového počtu podaných sťažností bolo 30 neopodstatnených, 14 postúpil miestny úrad kompetentným inštitúciám, napríklad magistrátu, mestskej polícii či dopravnému podniku. Na podanie sťažností využívajú občania čoraz častejšie elektronické podania, v porovnaní s rokom 2008 sa tento spôsob podania zvýšil o 50 percent.

V centrálnej evidencii je za rok 2009 evidovaných aj osem petícií. Petržalčania svojimi podpismi podporili okrem iného petíciu za zrušenie erotického salónu v Sade Janka Kráľa či petíciu proti výstavbe oplotenia okolo súkromného gymnázia Mercury na Zadunajskej ulici. Rovnako negatívne sa vyjadrili v súvislosti so zriadením neštátneho zdravotníckeho zariadenia na Vyšehradskej ulici. Miestny úrad dostal aj petíciu z kancelárie primátora, ktorá sa týkala nesúhlasu s trvalým umiestnením kontajnerového stojiska na Ševčenkovej ulici. Tri zaevidované petície postúpil úrad iným inštitúciám.

Prijímanie sťažností, ich evidenciu a vybavovanie kontroluje miestny kontrolór. Kontrolou bolo zistené, že 117 podnetov bolo vybavených v riadnom termíne, teda do 30 dní. Pri deviatich sťažnostiach musel byť termín vybavenia predlžený na 60 dní, napríklad pre vyžiadanie stanoviska od inej inštitúcie. V jednom prípade neboli dodržané zásady vybavovania sťažností.

(sita)

Páčil sa vám článok?