Mestské časti budú opäť žiadať majetok od mesta

8.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské mestské časti budú opätovne žiadať majetok od hlavného mesta. Ide o prevod majetku, ktorý samosprávy potrebujú na výkon svojich funkcií, informovala tlačová tajomníčka Regionálneho združenia mestských častí hlavného mesta SR Bratislavy Alžbeta Klesnilová.

Združenie chce podľa nej osloviť listom mestské zastupiteľstvo, aby mu pripomenulo parlamentom schválenú novelu zákona o hlavnom meste. Tá totiž umožňuje bezodplatný prevod majetku mesta do vlastníctva mestských častí.

S takýmto prevodom majetku súhlasil v minulosti aj primátor Andrej Ďurkovský, podmieňoval ho však prijatím uvedenej novely. "Prevod majetku z mesta na mestské časti umožnila už novela zákona o hlavnom meste z roku 2008, avšak predstavitelia mesta trvali na tom, že prevod musí byť špecifikovaný ako bezodplatný," doplnila Klesnilová.

Združenie plánuje mesto osloviť aj v súvislosti s novelizáciou štatútu hlavného mesta. Najviac ich trápi výpadok ustanovenia, podľa ktorého vydávali záväzné stanoviská k investičnej činnosti. Tie slúžili ako podklady pre stavebné úrady.

(sita)

Páčil sa vám článok?