Park s detským ihriskom Nová doba obnovia

4.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

Do redakcie sme dostali list čitateľky Oľgy Škodáčkovej, v ktorom sa okrem iného zaujíma o osud detského ihriska na sídlisku Nová doba, medzi ulicami Vajnorská a Viktora Tegelhoffa, pri futbalovom štadióne Slovana.

Čitateľka z Nového Mesta sa obáva o osud parku a obľúbeného detského ihriska, ktorého v areáli rastú krásne platany. Píše, že park je od jesene zatvorený, oficiálne vraj pre rekonštrukciu, a dúfa že nedôjde k jeho zrušeniu.

Z novomestského miestneho úradu nás informovali, že revitalizácia parku sa začala vlani na jeseň. „Zatiaľ, vzhľadom na poveternostné podmienky sa urobili len niektoré asanačné práce. Malo by sa v nich pokračovať v marci, hotové majú byť do konca mája,“ napísala hovorkyňa Alžbeta Klesnilová. Ako uviedla, revitalizácia Novej doby sa týka ošetrenia zelene, predovšetkým tridsiatich odrastených platanov vo veku 50 až 60 rokov, ďalej výsadby novej zelene, osadenia nových hracích prvkov na detskom ihrisku - napríklad preliezačiek, exteriérových prvkov na cvičenie. Vznikne tu aj nové multifunkčné ihrisko, obnoví sa verejné osvetlenie.

Alžbeta Klesnilová ďalej informovala, že kvôli záchrane niektorých platanov je potrebná výmena zeminy do hĺbky až štyridsiatich centimetrov. „Len samotná asanácia bola vyčíslená na vyše 373 000 eur,“ uviedla. Konštatovala, že park Nová doba bude vybavený novým mobiliárom - lavičkami, osvetlením a obnovené budú aj chodníky.

Revitalizácia je podľa nej najdrahšou investičnou akciou v bratislavskom Novom Meste v roku 2010. „Náklady na ňu sú vyčíslené na temer 1,16 milióna eur, avšak až 95 percent nákladov hradí nenávratný príspevok z európskych fondov v rámci Operačného programu Bratislavský kraj,“ dodala A. Klesnilová.

(rob)
FOTO - Robert Lattacher
Páčil sa vám článok?