Tretí ročník projektu Učiteľ, na ktorého sa nezabúda

26.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka bude po tretíkrát hľadať učiteľa alebo vychovávateľa, pre ktorého sa práca v školstve stala poslaním a ktorý do pracovného procesu vložil nové, netradičné formy práce.

Ako informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy, tretí ročník projektu "Učiteľ, na ktorého sa nezabúda" sa rozhodli vyhlásiť po pozitívnych ohlasoch z predchádzajúcich dvoch ročníkov. Slávnostné vyhodnotenie jednotlivých návrhov na ocenenie petržalských pedagógov, ktoré pošle verejnosť, sa uskutoční pri príležitosti medzinárodného dňa učiteľov.

Návrhy na ocenenie "Učiteľ, na ktorého sa nezabúda" môžu predkladať žiaci, absolventi škôl či rodičia do 12. marca. Návrh môže byť podaný elektronicky na adrese tlacove@petrzalka.sk alebo poštou na adrese miestneho úradu, oddelenie školstva, kultúry a športu, Kutlíkova 17, 852 12 Bratislava. Pri návrhu je nevyhnutné uviesť meno a priezvisko predkladateľa, základné kontaktné údaje; meno a priezvisko učiteľa, vychovávateľa, školské zariadenie, kde pracuje resp. pracoval. Súčasťou podania musí byť aj krátke zdôvodnenie návrhu.

Po druhýkrát bude ocenený aj pedagóg, ktorý aktívne uplatňuje vo výchovno-vzdelávacom procese moderné informačné technológie, výpočtovú techniku. Záštitu nad ocenením "Učiteľ o krok vpred" prevzal podpredseda vlády SR Dušan Čaplovič. Nominácie môžu predkladať riaditelia škôl i samotní pedagógovia.

Slávnostné odovzdanie ocenenia "Učiteľ o krok vpred" i "Učiteľ, na ktorého sa nezabúda" bude 25. marca v Dome kultúry Zrkadlový háj.

(sita)

Páčil sa vám článok?