Novomestskí poslanci o hluku zo stavebnej činnosti

14.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Hlukom zo stavebnej činnosti a jeho elimináciou by sa mali v utorok zaoberať poslanci v bratislavskom Novom Meste. Tí by mali schvaľovať všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa určujú pravidlá na vykonávanie stavebných, rekonštrukčných, udržiavacích a výrobných prác na územní mestskej časti.

Materiál definuje čas, kedy budú tieto práce vo vonkajšom i vnútornom prostredí povolené. Všeobecne záväzné nariadenie však počíta aj s výnimkami pri odstraňovaní havárií inžinierskych sietí a opravách komunikácií. V prípade porušenia pravidiel sa navrhuje pokuta do 33 eur pre fyzickú osobu a do 6 638 eur pre právnickú osobu alebo fyzickú osobu oprávnenú na podnikanie.

Na programe zastupiteľstva je aj všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa má zrušiť nariadenie z roku 2008 o určení domu na Športovej 5 ako domu osobitného určenia. V súčasnosti platné nariadenie totiž neumožňuje, aby si obyvatelia mohli kúpiť byt kúpiť do osobného vlastníctva.

V tejto súvislosti je na programe zároveň prevod bytov v tomto dome. Poslanci by sa mali taktiež zaoberať predajom pozemkov a stavieb či podmienkami poskytovania nenávratného finančného príspevku na vybudovanie uzamykateľného kontajnerového stojiska.

(sita)

Páčil sa vám článok?