Mestskú časť Nové Mesto trápia vraky áut

3.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskú mestskú časť Nové Mesto trápia vraky automobilov bez evidenčného čísla a poškodené automobily s evidenčným číslom odstavené na verejných priestranstvách. Ako informovala novomestská tlačová tajomníčka Alžbeta Klesnilová, väčšina vrakov je odstavená na parkoviskách alebo odľahlých miestach.

V minulom roku zmapovali inšpektori verejného poriadku v spolupráci s mestskou políciou a občanmi 59 vrakov. Miestny úrad vyzýva majiteľov odstavených vozidiel, aby ich odstránili. Ak tak neurobia do mesiaca, dá vozidlo odstrániť miestny úrad.

Nové Mesto má inšpektorov verejného poriadku od roku 2001, v súčasnosti sú piati. Okrem stálej kontroly nariadení v zimnom období sledujú zjazdnosť ciest, stav chodníkov a nedostatky oznamujú vlastníkom, resp. správcom komunikácií, na jar monitorujú výtlky na komunikáciách III. a IV. triedy.

Po celý rok kontrolujú vyhradené parkoviská, zisťujú, či parkoviská nie sú obsadené načierno. Zabezpečujú aj verejný poriadok, v roku 2009 napríklad zasahovali pri jeho narušeniach takmer 1 500-krát. Najviac previnení sa týkalo porušenia všeobecne záväzného nariadenia o čistote a poriadku na území mestskej časti. Na zabezpečenie verejného poriadku má Nové Mesto vyhradených v tohtoročnom rozpočte vyše 104-tisíc eur.

(sita)

Páčil sa vám článok?