Rozpočet Nového Mesta je vyše 17,78 mil. €

16.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto bude v roku 2010 hospodáriť s rozpočtom viac ako 17,78 mil. eur. Rozhodli o tom poslanci. Oproti tomuto roku by tak mala mať mestská časť menej o 34 930 eur. Časť výdavkov bude musieť samospráva vykrývať z rezervného fondu a fondu rozvoja bývania.

Viac peňazí ako v roku 2009 plánuje Nové Mesto investovať do vzdelávania, sociálneho zabezpečenia, ochrany životného prostredia či verejného poriadku.

Mestská časť by v budúcom roku chcela rekonštruovať predškolské a školské zariadenia vo svojej správe, na práce vyčlenila okolo 664-tisíc eur. Ďalších 200-tisíc eur je určených na odstránenie prípadných havarijných situácií v materských a základných školách. Samospráva plánuje tiež revitalizáciu detských ihrísk, kde chce investovať 100-tisíc eur.

Rovnakú sumu odklepli poslanci aj na rekonštrukciu klubov dôchodcov. Pokračovať by sa malo tiež v rekonštrukcii budovy bývalej stanice Prvej konskej železnice, ktorú tento rok mestská časť odkúpila od súkromníka za 1 150 000 €. Predbežne sa na rekonštrukciu objektu počíta so sumou 350-tisíc eur. Viac ako 228-tisíc eur je vyčlenených pre prvú etapu Jedenástej ulice, kde by sa mala vybudovať verejná kanalizácia.

Najdrahšou investičnou akciou je revitalizácia verejného priestranstva Nová doba. Náklady sú vyčíslené na takmer 1,16 milióna eur, 95 percent nákladov však predstavuje nenávratný príspevok z európskych fondov. Rovnako je to aj v prípade plánovanej revitalizácie verejného priestranstva Rešetkova – Osadná s nákladmi viac ako 564-tisíc eur.

(sita)

Páčil sa vám článok?