Napísali ste nám 15-16/1999

6.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislava už má okruh pre Formulu 1. Už nie je potrebné závidieť tým krajinám a mestám, v ktorých sa konajú súťaže najrýchlejších áut! Už aj my sme svetoví! Aj my máme dráhu na takéto súťaže! A dokonca mestský okruh. Kam sa na nás hrabe Monte Carlo!

A na rozdiel od iných my takýto okruh môžeme a aj využívame denne! Skúste, aké výkony sa skrývajú pod kapotou vášho motorového tátoša! Overte si, aké vaše auto či motorka dosiahne zrýchlenie na kilometrovej cieľovej rovinke, koľko podobne testujúcich dokáže na rovnom úseku predbehnúť! Myslíte si, že žartujem, že si vymýšľam? Myslíte si, že takúto možnosť nemáme?

Máme! Príďte sa pozrieť, aká je každý deň situácia (víkendy nevynímajúc) na ceste medzi Devínom a Devínskou Novou Vsou a dáte mi za pravdu. Napriek tomu, že najmä počas voľných dní túto trasu radi využívajú chodci a turisti, tiesnia sa tu spoločne s cyklistami a korčuliarmi na kolieskových korčuliach na chodníku vedľa komunikácie. Čudujete sa, keď len tí najodvážnejší bicyklisti sa odvážia na cestu, ktorá sa premenila na pretekársku dráhu automobilov? Som presvedčený, že nastal čas radikálne tento stav riešiť. Minimálne tým, že sa zníži povolená rýchlosť na 50 km/h, že sa osadia retardéry, skrátka vykonajú sa opatrenia, ktoré by znížili riziko nešťastí a dopravných nehôd. Zaujímavé je, že napriek výzvam a upozorneniam občanov, ani jeden miestny úrad ani Magistrát hlavného mesta Bratislavy (ktorému táto komunikácia vraj podlieha) nič v tejto veci nepodnikli a nesnažia sa túto oblasť „upokojiť", či využiť ako rekreačné zázemie mesta. Žeby o takéto riešenie nebol zo strany úradov záujem?

Igor Masár, Dúbravka
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Dám vám hádanku: Dá sa v Bratislave cestovať od Domu kultúry Dúbravka na Račianske mýto 90 minút? Aj dopoviem: dá! Špeciálnou električkou číslo 5. V nedeľu 11. júla večer som si zaumienil, že pôjdem do oblasti Račianskeho mýta. Cesta mi trvala 90 minút, pretože v čase od 21.30 do 22.30 vypadli 3 spoje električky č. 5. Zato električka č. 1 premávala riadne, išli asi 3 spoje, z mesta do Dúbravky električky č. 5 tiež premávali. Keď teda za viac ako hodinu nič nešlo, použil som električku č. 12, 1 a od Floriánskeho námestia električku č. 3. Zdá sa mi, a asi nie som ďaleko od skutočnosti, že celý aparát Dopravného podniku sa intenzívne stará o zvyšovanie cien dopravného, ale adekvátne služby, ich zlepšenie, dodržiavanie cestovných poriadkov je veľmi, veľmi ďaleko.

K. Hanula, Rača
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Autobusová linka číslo 24 má podivnú trasu - vedie z letiska na Bajkalskú ulicu. Tam už skoro nikto z cestujúcich nedôjde, väčšina prestupuje na križovatke Tomášikova - Trnavská. Prečo by táto linka nemohla ísť aspoň po Trnavské mýto, podobne ako linka číslo 32 tak, aby sa umožnilo presadanie na ďalšie linky električiek a autobusov? Spiatočná trasa by mohla viesť cez Vajnorskú a Bajkalskú ulici späť na Trnavskú ulicu. Takto by linka číslo 24 mala rozumné smerovanie pre potreby cestujúcich.

Ivan Albíni, Ružinov
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?