Seniori sa zaujímali najmä o sociálnu pomoc

29.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Petržalskí seniori sa počas nedávneho Dňa otvorených dverí u starostu Milana Ftáčnika zaujímali najmä o možnosti získať sociálnu pomoc od miestnej samosprávy. Tí môžu v mimoriadnych situáciách dostať od úradu jednorazovú a nenávratnú pomoc do 160 eur.

Nepeňažné platobné poukážky pritom môže prijímateľ použiť napríklad na nákup liekov, zdravotných pomôcok, základných potravín či hygienických potrieb. Okrem toho môže každý senior či zdravotne postihnutý občan získať finančný príspevok na stravovanie. Príspevok na jeden obed predstavuje 0,9 eur. Agentúru SITA o tom informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

V tomto roku mohli občania navštíviť starostu bez predchádzajúceho ohlásenia desaťkrát. Možnosť pritom využilo 121 obyvateľov. Od začiatku projektu samosprávy začiatkom roka 2007 sa prišlo posťažovať či poradiť 227 obyvateľov mestskej časti. Približne polovica z nich sa zaujímala o získanie nájomného, obecného bytu. Mestská časť má v súčasnosti k dispozícii 799 obecných bytov, v aktuálnom zozname žiadateľov je evidovaných takmer 1 500 žiadostí. V tomto roku vyhovela samospráva 24 petržalským rodinám.

(sita)

Páčil sa vám článok?