Vnútroblok na Šancovej chcú občania revitalizovať

27.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Zdevastované prostredie vo vnútrobloku ulíc Šancová, Björnsonova a Povraznícka by mali zrevitalizovať. Zmeniť "nepriaznivú" situáciu má za cieľ občianske združenie Vnútroblok Slávia. To chce vytvoriť príjemné a bezpečné prostredie pre obyvateľov, priestor na hranie pre deti či odpočinok seniorov.

Ako informovala staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová, združenie sa inšpirovalo projektmi obnovy zelene a zlepšenia parkovania, ktoré v minulosti nechala vypracovať mestská časť. Podľa návrhu projektu by sa mal predmetný vnútroblok od mestskej časti prenajať a následne uzatvoriť. Mala by sa zachovať a revitalizovať zeleň, vybudovať detské ihrisko či osadiť lavičky. Taktiež by sa mal upraviť priestor pre kontajnery, riešiť by sa malo aj parkovanie.

Občianske združenie Vnútroblok Slávia (pomenované po kaviarni) má zastrešovať domy (vchody) na Šancovej ulici č. 48, 50, 52, 54, 56, Björnsonovej ulici č. 7, 9, 13 a Povrazníckej ulici č. 8, 10, 12, 14, 16, 18. Kontaktovať združenie je možné prostredníctvom e-mailovej adresy vnutroblokslavia@gmail.sk

Podobné plány majú podľa Kopřivovej aj občania na Blumentálskej ulici, ktorí pracujú na stanovách združenia. Aktivizovať v tomto smere sa chcú aj obyvatelia z vnútrobloku na Krížnej, respektíve Záhradníckej ulici. V poslednom prípade je však podľa hovorkyne problém s vlastníctvom pozemkov, sú totiž vo vlastníctve viacerých osôb. Pri Slávii a Blumentálskej patria pozemky samospráve.

(sita)

Páčil sa vám článok?