V treťom štvrťroku prenajali 15 obecných bytov

23.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Pätnásť nových nájomných zmlúv k petržalským obecným bytom uzatvoril starosta Milan Ftáčnik za tretí štvrťrok, teda od júla do konca septembra tohto roka, informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Dvanásť bytov sa podarilo uvoľniť "vyprataním" neplatičov, ďalšie tri byty zostali prázdne po odchode nájomcu alebo jeho úmrtí. Okrem toho podpísala samospráva zmluvy na dve garsónky s občianskym združením Pomoc ohrozeným deťom. "Byty sú zrekonštruované a slúžia ako prechodné utajené bývanie pre obete domáceho násilia, týrané ženy." doplnil Andrassy.

V aktuálnom zozname uchádzačov o petržalské nájomné byty je zaevidovaných takmer 1 500 žiadostí, samospráva má k dispozícii 799 bytov. Od začiatku tohto roka získalo novú strechu nad hlavou 24 Petržalčanov. Starosta Milan Ftáčnik bude o nových nájomných zmluvách informovať aj poslancov na najbližšom mimoriadnom zasadnutí zastupiteľstva 24. novembra.

Všetci noví nájomníci vybraní zo zoznamu žiadateľov o nájomný byt musia splniť kritériá definované v miestnych zásadách hospodárenia s bytmi. Podľa platných zásad môže o byt požiadať každý Petržalčan, ktorý má v najväčšej bratislavskej mestskej časti trvalý pobyt najmenej päť rokov, nevlastní inú nehnuteľnosť určenú na bývanie a jeho mesačný príjem je vyšší ako 1,2-násobok životného minima.

Noví nájomníci musia zároveň zaplatiť na účet mestskej časti zábezpeku vo výške trojnásobku mesačného nájomného a súčasťou nájomnej zmluvy je aj notárska zápisnica použiteľná pre bezodkladné exekučné konanie v prípade neplnenia zmluvných podmienok.

(sita)

Páčil sa vám článok?