Pre dlhú zimu budú musieť zmeniť rozpočet

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Dlhá zima zapríčinila v Dúbravke neskorý nástup na vyčistenie zelene i ulíc. Nakoniec sa predsa len podarilo v spolupráci s mestom Dúbravku vyčistiť. Malo to však vplyv na obecnú kasu.

Čistiť sídlisko začali prakticky len dva týždne pred veľkonočnými sviatkami, čo je vzhľadom na kapacity, ktoré má dúbravská samospráva k dispozícii, naozaj krátky čas. Navyše, spolu s čistením sa pustili aj do opráv výtlkov, ktorých bolo po dlhej zime aj v Dúbravke mimoriadne veľa. Tie by sa mali skončiť v týchto dňoch. V oboch prípadoch je v schválenom rozpočte málo peňazí a bude potrebné ho upraviť.

Dnes stojí napr. oprava výtlku s plochou jeden štvorcový meter približne 1500 korún, čo je cena s vyrezaním, vybratím asfaltu, odvozom na skládku, uskladnením, uložením a zavalcovaním nového asfaltu. Tri milióny vyčlenené v rozpočte už samospráva minula a na máj zostávalo ešte asi 40 percent prác. Vyhrabávanie zelene a čistenie je súčasťou zmluvy na letnú údržbu uzatvorenej so spoločnosťou CRA, na tieto činnosti sú v rozpočte vyčlenené peniaze a zjavne by mali stačiť. Samozrejme, že chýbať budú peniaze koncom roka na zimnú údržbu, ktoré spotrebovali v prvých tohoročných mesiacoch. O spôsobe, ako preklenúť tento problém, sa už hovorí v ekonomickej komisii miestneho zastupiteľstva a zjavne sa tam podarí nájsť schodnú cestu.

Páčil sa vám článok?