Petržalka ide cez verejnú súťaž revitalizovať ihriská

3.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Vyhlásením verejnej súťaže štartuje bratislavská Petržalka projekt Teenplace, obnovu štyroch verejných športovísk určených pre stredoškolskú mládež. Ako dnes informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy, záujemcovia sa môžu prihlásiť do piatka 6. novembra.

Cieľom je revitalizovať petržalské ihriská, osadiť hádzanárske bránky, namontovať basketbalové koše či upraviť asfaltový povrch a osadiť lavičky. "Víťaz súťaže vzíde z elektronickej aukcie, zúčastnia sa na nej uchádzači, ktorí splnia podmienky verejného obstarávania zverejnené na stránke www.petrzalka.sk.

Stavebné práce spojené s obnovou športovísk vybraných na základe minuloročnej verejnej diskusie by sa mali uskutočniť do konca roka 2009," spresnil hovorca. V prvej etape budú obnovené plochy pri Žehrianskej, Fedinovej, Furdekovej a Jankolovej ulici.

Projekt obnovy verejných športovísk pre dorastovú mládež vychádza z programových priorít petržalskej samosprávy, ktoré zaradili mladú generáciu do kategórie primárnej pozornosti. Projekt je postavený na obnove už existujúcich spevnených betónových ihrísk, ktoré boli v minulosti vyhradené pre rôzne aktivity školskej mládeže.

"Na základe výsledkov minuloročnej jesennej verejnej diskusie, do ktorej sa zapojilo viac ako 160 Petržalčanov, vyhotovila samospráva zoznam 28 plôch, ktoré sú vhodné pre realizáciu tejto programovej priority," uviedol Andrassy. Nové hracie plochy majú ponúknuť priestor pre loptové hry, neformálne stretnutia mladých ľudí či oddych v príjemnom, zelenom prostredí.

"Samospráva má záujem zapojiť do projektu mladých ľudí, komunity tínedžerov, neformálne občianske združenia a podnikateľské subjekty, ktoré uskutočňujú investičné zámery na území mestskej časti," uviedol hovorca. Partnerstvo medzi verejným, občianskym a súkromným sektorom pritom môže podľa neho viesť k posilneniu záujmu mladých ľudí o život v Petržalke, môže prispieť k priamemu zapojeniu tínedžerov do rozhodovania o veciach verejných.

"Okrem toho nové športoviská prinesú do mestskej časti moderné mestotvorné prvky, Petržalka bude otvorenou samosprávou pre všetky vekové kategórie," dodal. V tomto roku je pre projekt vyčlenených takmer 34-tisíc €, ktoré získala miestna samospráva zo sponzorských príspevkov.

(sita)

Páčil sa vám článok?