V Dúbravke by mal vzniknúť urnový háj

3.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Pri kostole sv. Kozmu a Damiána v bratislavskej Dúbravke by mal vzniknúť urnový háj pre približne 1 800 nebožtíkov. Súčasťou projektu by mali byť aj kolumbáriá, čiže hrobové miesta pre urny. S výstavbou by sa malo začať na budúci rok, práce by mali byť rozdelené na niekoľko etáp.

Prví zosnulí by sa tu mohli pochovávať podľa plánov mestskej časti už v roku 2010. Podľa starostu Jána Sandtnera by mal nový urnový háj poskytnúť miesto na pochovávanie na 15 až 18 rokov. "Ak chce byť niekto pochovaný v Dúbravke, prečo nie," odpovedal starosta Ján Sandtner na otázku, či sa tu budú pochovávať len obyvatelia Dúbravky alebo aj z iných mestských častí.

Informáciu o stave tohto projektu dnes zobrali miestni poslanci na vedomie. Do konca roka by mal prednosta úradu František Guth zabezpečiť výberové konanie na dodávateľa stavby cez verejné obstarávanie a zároveň s víťazom podpísať zmluvu.

S prvou etapou by sa malo začať do desiatich dní po podpísaní zmluvy. Poslankyňa Jelena Hudcovská upozornila, že bude potrebné vybudovať aj nové parkovacie miesta v okolí. Podľa starostu by ich mohla mestská časť vybudovať napríklad na zelenej ploche oproti neďalekému detskému ihrisku. To by si však vyžiadalo pravdepodobne výrub niektorých stromov.

(sita)

Páčil sa vám článok?