Prioritou Záhradníka je najmä riešenie dopravy

28.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Riešenie dopravnej problematiky je zásadnou programovou prioritou nezávislého kandidáta na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Branislava Záhradníka.

„Je to v kompetencii samosprávneho kraja a zasahuje do života takmer všetkých obyvateľov regiónu,“ povedal Záhradník v súvislosti s dnešným ohlásením kampane na parkovisku pri Štrkoveckom jazere v Bratislave.

Samospráva by mala podľa neho riešiť infraštruktúru, ako aj záchytné parkoviská. Záhradník by sa chcel určite zasadiť o urýchlenie výstavby nultého obchvatu, ale aj mosta cez Dunaj a tunela pod Karpatmi, pretože doprava v hlavnom meste je preťažená.

„Veľká časť dopravy tadeto iba prechádza, neostávajú tu. Nultý obchvat by to vyriešil,“ myslí si kandidát na predsedu kraja. Ako tiež doplnil, obyvatelia čakajú aj na obchvat Pezinka a prípojku na diaľnicu zo Stupavy.

Záhradník by chcel zároveň vytvoriť otvorenejšiu samosprávu, napríklad zriadením pracoviska Front Office pre riešenie akýchkoľvek problémov občanov. Nebráni sa ani chodeniu do terénu, priamej komunikácii s obyvateľmi či dobrým vzťahom s primátormi a starostami, napríklad vytvorením grémia. Ako tiež uviedol, za nízkou účasťou vo voľbách vidí aj to, že nie celkom zrozumiteľne sa komunikujú aktivity a projekty samosprávy.

Záhradník sa chce zamerať aj na mladšie generácie, jeho kampaň prišiel podporiť aj raper Rytmus. Pre jeho kampaň zložil aj song, ktorým chce k volebným urnám pritiahnuť mladých. „Tým, že som najmladším kandidátom na župana, je celkom logické, že mi je táto veková skupina v produktívnom veku okolo tridsiatky, ale aj mladších, blízka,“ konštatoval Záhradník. Spolu s Rytmusom zasadil Záhradník aj strom, pričom povedal: „Dobrý záhradník by mal urobiť aj niečo konkrétne, zasadíme s Rytmusom strom, aby po nás ostal aj nejaký konkrétny výsledok.“

Branislav Záhradník patril k skupine členov SDKÚ-DS, ktorí neboli spokojní s Dzurindovým vedením a stali sa signatármi výzvy Nastal čas na zmenu. Strana ich zo svojich radov vylúčila. V súčasnosti je poslancom miestneho zastupiteľstva v bratislavskej Karlovej Vsi, mestským a tiež krajským poslancom a predsedom predstavenstva Dopravného podniku Bratislava, a.s. Je členom Občianskeho klubu, ktorý založili odídenci z SDKÚ-DS.

(sita)

Páčil sa vám článok?