Havel a Tomko získajú čestné občianstvo mesta

22.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bývalý československý prezident Václav Havel, Jozef kardinál Tomko a prvý veľvyslanec Rakúskej republiky pôsobiaci na Slovensku Maximilian Pammer dostanú čestné občianstvo hlavného mesta Bratislavy.

Rozhodli o tom dnes poslanci. Čestné občianstvo získajú podľa schváleného materiálu za "mimoriadny prínos a zásluhy za hlavné mesto a Slovensko v oblasti boja za slobodu, za rozvoj demokracie a pomoc pri zapájaní Slovenska do Európy." Občianstvo im bude udelené pri príležitosti 20. výročia pádu totality 17. novembra 1989. Listiny o udelení čestného občianstva by im mali byť odovzdané na slávnostnom zasadnutí mimoriadneho mestského zastupiteľstva 18. novembra.

Čestné občianstvo hlavného mesta bolo v období rokov 1989 - 2009 udelené starostovi a krajinskému predsedovi Viedne Helmutovi Zilkovi, Jeho Eminencii Mons. Jánovi Chryzostomovi kardinálovi Korcovi, hercovi Ladislavovi Chudíkovi, bývalému prednostovi Kliniky geriatrie v Podunajských Biskupiciach Karolovi Virsíkovi a svetovej sopranistke Edite Grúberovej.

(sita)

Páčil sa vám článok?