Na odpadkových košoch v Dúbravke nešetria

7.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dúbravská samospráva poriadne siahla do svojej pokladnice a uličné odpadkové koše pravdepodobne nakupuje za privysoké sumy. Nové koše pritom nedávno pribudli na niektorých uliciach v mestskej časti Dúbravka.

Na nákup nových košov upozornil poslanec dúbravského miestneho zastupiteľstva Martin Zaťovič (SDKÚ-DS). Ich cena sa mu zdá premrštená. „Podľa mojich informácií vyšiel samosprávu jeden smetný kôš na 300 eur, čo sa mi zdá priveľa,“ povedal M. Zaťovič.

Podľa našich zistení v Dúbravke skutočne pribudli nové uličné odpadkové koše. Zdiaľky vyzerajú dobre, no v skutočnosti ide o plastové kryty vyzerajúce ako drevo. Vkladá sa do nich nádoba z pozinkovaného plechu. Žiaľ, táto nádoba môže ľahko zmiznúť a z celého odpadkového koša tak zostane len skelet. Minimálne v jednom prípade už aj chýba.

Zo samosprávy nás informovali, že v roku 2009 Dúbravka nakúpila a osadila spolu 100 kusov malých smetných košov v dvoch vyhotoveniach. Päťdesiat kusov je žltej farby a sú rovnakého typu ako tie na verejných priestranstvách mestskej časti. Hodnota jedného koša aj s osadením je 125 eur bez DPH.

Miestny úrad uvádza, že boli doplnené na miesta, kde dochádza k veľkému pohybu ľudí - k obchodným centrám Saratov a Schneidera-Trnavského, autobusovým zástavkám Schneidera-Trnavského či okolo nového kostola.

Museli vymeniť aj poškodené a nefunkčné smetné koše na verejných priestranstvách. Podľa miestneho úradu ďalších 50 kusov dodali v hnedej farbe z plastových latiek vo vyššom štandarde - v cene 275,55 eura s DPH aj s osadením. Sú pred domom kultúry, na uliciach Pri kríži, Drobného, Fedákovej, Žatevnej, Repašského, Švantnerovej, Hanulovej, Sokolíkovej.

Dúbravský miestny úrad dodal, že firmy boli vybraté v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní z viacerých ponúk a koše sa hradili z rozpočtu mestskej časti.

Výmena košov bude pokračovať po urbanistických obvodoch. Za 100 kusov nových uličných smetných košov zaplatila miestna samospráva spolu viac ako 20 027 eur.

(rob)
FOTO - Slavo Polanský

Páčil sa vám článok?