Zahradník sa chce venovať najmä riešeniu dopravy

5.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Riešenie dopravnej problematiky je zásadnou programovou prioritou nezávislého kandidáta na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Branislava Zahradníka. Bratislavská župa by mala byť omnoho aktívnejšia z hľadiska dopravy v celom komplexe, povedal po podaní registrácie do regionálnych volieb Zahradník.

Podľa B. Záhradníka by sa malo "tvrdo" iniciovať vybudovanie nultého obchvatu hlavného mesta, pre zvýšenie efektívnosti mestskej hromadnej dopravy v celom kraji by sa mal zasa "reálne" spustiť projekt Bratislavskej integrovanej dopravy (BID).

Zahradník by chcel zároveň vytvoriť otvorenejšiu samosprávu, napríklad zriadením pracoviska Front Office pre riešenie akýchkoľvek problémov občanov. Nebráni sa ani chodeniu do terénu, priamej komunikácii s obyvateľmi či dobrým vzťahom s primátormi a starostami, napríklad vytvorením grémia. "Indikátorom nezáujmu ľudí o komunálnu politiku je aj nízka účasť vo voľbách," myslí si Zahradník.

Pomôcť by chcel aj mladým ľuďom a absolventom stredných škôl, ktoré má kraj v zriaďovateľskej pôsobnosti. Uvedomuje si však, že kraj bude musieť prijať v budúcnosti pre krízu ďalšie úsporné opatrenia. "Chcel by som konsolidovať financie kraja, budúci rok bude vzhľadom na výpadky príjmov pre samosprávne kraje ťažký ," uviedol Zahradník. Kampaň bude financovať z vlastných zdrojov a príspevkov od priateľov. Všetky náklady by mal zverejniť na internetovej stránke www.branozahradnik.sk.

Branislav Zahradník patril k skupine členov SDKÚ-DS, ktorí neboli spokojní s Dzurindovým vedením a stali sa signatármi výzvy Nastal čas na zmenu. Strana ich zo svojich radov vylúčila. V súčasnosti je poslancom miestneho zastupiteľstva v bratislavskej Karlovej Vsi, mestským a tiež krajským poslancom a predsedom predstavenstva Dopravného podniku Bratislava, a.s. Je členom Občianskeho klubu, ktorý založili odídenci z SDKÚ-DS.

(sita)

Páčil sa vám článok?