Petržalskí poslanci o elektronických aukciách

28.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

O budúcnosti elektronických obstarávaní a aukcií v bratislavskej Petržalke by v utorok mali rokovať poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Dvojmesačný skúšobný projekt, počas ktorého testovala mestská časť softvér zadarmo, sa skončil.

Počas tohto obdobia sa uskutočnilo 14 aukcií, samospráva podľa dôvodovej správy by ušetrila takmer 157 300 eur. Poslanci by mali rozhodnúť, či bude mestská časť riešiť takéto obstarávania cez externú spoločnosť alebo to bude robiť "vo vlastnej réžii" zakúpením licencie softvéru.

Do úvahy prichádza aj kombinácia týchto alternatív. To by znamenalo, že podlimitné a nadlimitné zákazky by sa riešili cez externú spoločnosť, pre podprahové zákazky a zákazky s nízkou hodnotou by sa zakúpila licencia. Súčasťou materiálu je aj schvaľovanie výdavkov mestskej časti pre jednotlivé alternatívy.

Na programe zastupiteľstva je aj úprava rozpočtu na tento rok, stanovisko k štúdii Kapitulské polia – zóna administratívy, bývania a rekreácie či zámer výstavby nového futbalového štadióna.

(sita)

Páčil sa vám článok?