Začína sa výber stánkov na Vianočné trhy

23.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

V stredu 16. septembra sa začalo výberové konanie na prenájom stánkov na Vianočné trhy 2009. Tie sa budú konať od 27. novembra do 23. decembra 2009 na Hlavnom a Františkánskom námestí.

„Na prenájom bude k dispozícii 41 tzv. gastrostánkov (dva stánky plus plocha na pergolu, deväť stánkov s občerstvením plus plocha na gril, 28 stánkov s občerstvením) a 66 stánkov na predaj vianočných a darčekov. Na dva stánky zakúpené v roku 2008 vyhlásilo mesto Bratislava verejnú obchodnú súťaž. Ide o dva stánky s grilom, ktoré budú znovu ako minulý rok umiestnené na Františkánskom námestí,“ informovala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová.

Ako ďalej uviedla, podľa počtu záujemcov bude poskytnutý priestor aj charitatívnym spoločnostiam. Uzávierka doručenia prihlášok je 19. októbra 2009 do 17.00 h.

Na Hviezdoslavovom námestí chystá svoje Vianočné trhy aj samospráva Starého Mesta. „Do 30. septembra 2009 sa musia prihlásiť záujemcovia o predaj. Na miestny úrad musia doručiť prihlášku, zoznam ponúkaného sortimentu, fotokópiu živnostenského listu, resp. výpisu z neho a tiež výpis z obchodného registra. Do 9. októbra 2009 bude známe, kto z prihlásených uspel,“ informovala hovorkyňa samosprávy Starého Mesta Alena Kopřivová.

Nájomné za stánok, v ktorom budú remeselnícke výrobky počas 27 predajných dní, bude 540 eur. Za občerstvovacie stánky, ktoré budú kupujúcim k dispozícii 33 predajných dní, nájomcovia zaplatia 3 630 eur. „Na Hviezdoslavovom námestí bude dovedna 25 stánkov, z toho v šestnástich trhovci ponúknu remeselnícke výrobky a v deviatich občerstvenie,“ dodala Alena Kopřivová.

(mm)

Páčil sa vám článok?