Samospráva mesta mení územný plán

2.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto Bratislava oznámilo prerokovanie návrhov zmien a doplnkov Územného plánu hlavného mesta. Návrh je vystavený na verejné nahliadnutie od 24. augusta do 24. septembra 2009 a možno si ho pozrieť na internetovej stránke mesta, prípadne v tlačenej verzii v Servise pre občana, Magistrát hl. mesta SR Bratislavy na Primaciálnom námestí 1.

STARÉ MESTO: Jedna z najdôležitejších zmien sa týka územia, kde stál amfiteáter. Pôvodne tu plánovali len s priestormi občianskej vybavenosti, teraz sa už hovorí o priestoroch málopodlažnej zástavby, prípadne o domoch s bytmi a s občianskou vybavenosťou. Málopodlažná zástavba je naplánovaná aj na Machnáči - pri Gaštanovej záhrade, s výstavbou celomestského a nadmestského významu sa ráta aj pod Slavínom. V Starom Meste sa má zmeniť aj Pamiatková zóna centrálnej oblasti.

RUŽINOV: Podľa zmien a doplnkov by sa malo stavať na Prístavnej ulici, Jarabinkovej a Hraničnej ulici. Rovnako sa už ráta aj s bytmi v bývalej Cvernovke na Svätoplukovej ulici.

VRAKUŇA: Málopodlažná zástavba je naplánovaná na Ráztočnej a Závodnej ulici a viacpodlažná zástavba v mestskej časti Žitavy a na Kazanskej.

NOVÉ MESTO: Výstavba by sa mala začať v častiach Veľký Varan, Vtáčnik a Amfiteáter, kde na mieste súčasných viníc bude málopodlažná zástavba. Skončiť by mali aj záhrady a chatárske osady na Krahulčej a Sliačskej. Aj tu sa ráta s málopodlažnou zástavbou. Rovnaké domy by mali vyrásť popri Ceste na Kamzík.

RAČA: Vinice Pod vodojemom by mali ustúpiť málopodlažnej zástavbe.

DÚBRAVKA: V lokalite Pod vodojemom - Strmé sady má na mieste záhrad a chatárskych osád vyrásť málopodlažná zástavba.

LAMAČ: Na Mlynskej ulici má ustúpiť les málopodlažnej zástavbe, na Ceste na Klanec to isté čaká záhrady a chatársku oblasť.

DEVÍN: Pod Devínskym bralom juh - Slovanským nábrežím je naplánovaná málopodlažná zástavba.

DEVÍNSKA NOVÁ VES: Málopodlažná zástavba čaká Kolóniu východ, Mlynskú ulicu a Glavicu.

PETRŽALKA: Namiesto štadióna bývalej Artmedie sú naplánované byty, hotel... Územie bývalej Matadorky sa má zmeniť na byty a občiansku vybavenosť.

(mm)

Páčil sa vám článok?