V Karlovej Vsi bude Nábrežie Ľubomíra Kadnára

18.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Vznikajúce nábrežie pozdĺž Karloveského ramena v bratislavskej Karlovej Vsi bude pomenované po známom slovenskom kanoistovi Ľubomírovi Kadnárovi. Rozhodli o tom poslanci na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

Nábrežie by malo vzniknúť medzi Mostom Lafranconi a areálom Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) pri Riviére. "Je to opodstatnené. Bol to karloveský rodák, významný športovec, venoval sa viacerým generáciám športovcov. Zanechal tu kus svojho života a srdca. Zaujímal sa napríklad aj o vybudovanie karloveskej lodenice. Neviem si predstaviť, keby bolo nábrežie pomenované po niekom inom," povedal pre agentúru SITA poslanec Branislav Zahradník (OK).

Slovenský kanoista Ľubomír Kadnár sa narodil 27. septembra 1941 v Karlovej Vsi. Bol odchovancom klubu VK Tatran Karlova Ves. V roku 1972 sa zúčastnil Letných olympijských hier v Mníchove. Bol tiež spoluzakladateľom a čestným členom Slovenského olympijského výboru a dlhoročným prezidentom Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky. Dvadsaťpäť rokov šéfoval Správe telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislavy (STaRZ). Podieľal sa na znovuzrodení Národného cestného behu Devín - Bratislava. Zomrel 9. novembra 2008 v Bratislave.

(sita)

Páčil sa vám článok?