Kontrolórkou v Karlovej Vsi zostáva Mahďáková

14.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Miestnou kontrolórkou v bratislavskej Karlovej Vsi bude aj ďalších šesť rokov súčasná kontrolórka Janka Mahďáková. Tajným hlasovaním v prvom kole volieb o tom rozhodli poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Hlas jej odovzdala potrebná nadpolovičná väčšina všetkých poslancov, teda 17 z 31.

"Bola to vôľa zastupiteľstva. Nepriamo z nej vyplýva, že poslanci boli s jej doterajšou prácou z odbornej a profesionálnej stránky spokojní," povedal poslanec Branislav Zahradník (OK). Kontrolórka by mala aj naďalej poberať mesačne plat 1 500,50 €, plat je daný zo zákona. Miestny parlament jej môže odsúhlasiť štvrťročnú odmenu.

Podľa Mahďákovej nepatrí síce práca kontrolóra medzi najobľúbenejšie, keďže poukazuje na chyby iných, na druhej strane je ale vnímaná ako snaha o zlepšenie a skvalitnenie práce manažmentu, a teda aj mestskej časti.

"Myslím, že môžem považovať okrem iného za úspech, že aj pod mojím neustálym zdôrazňovaním dôležitosti kontroly rozpočtového hospodárenia a za výraznej podpory zastupiteľstva sa podarilo mestskej časti hospodáriť s prebytkom a nepremrhať rezervný fond," myslí si kontrolórka.

ároveň však zdôrazňuje, že "je pred nami" ešte veľa práce, keďže mnoho legislatívnych noriem a pravidiel sa nedarí dodržiavať optimálne. "Je potrebné s väčšou razanciou pomenúvať problémy, vyžadovať konkrétne riešenia a dôsledne sledovať výsledok," povedala Mahďáková, ktorá na poste miestnej kontrolórky v Karlovej Vsi pracuje od roku 2003.

(sita)

Páčil sa vám článok?