Gustáv Husák bude mať tabuľu v parku

8.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci mestskej časti v Dúbravke rozhodli, že pamätná tabuľa Gustáva Husáka bude v parku na Jadranskej ulici. S týmto návrhom údajne prišla rodina bývalého prezidenta ČSSR a generálneho tajomníka ÚV KSČ.

Tabuľa mala byť pôvodne osadená do 12. decembra 2008 (druhý termín bol do konca mája 2009) a tabuľa mala byť na budove miestneho úradu na Žatevnej ulici. Hneď po pôvodnom rozhodnutí samosprávy mestskej časti v decembri 2008 však protestovali proti jej osadeniu niektorí miestni poslanci, ktorých podporila aj veľká časť dúbravskej verejnosti. Tí žiadali, aby poslanci zrušili všetky uznesenia týkajúce sa umiestnenia tabule. Gustáv Husák nebol podľa ich názoru osobnosťou, ktorá by si zaslúžila pamätnú tabuľu.

Naposledy prišiel s podnetom na ich zrušenie poslanec Martin Zaťovič (SDKÚ-DS), ale jeho návrh neprešiel. Miestna samospráva zatiaľ neuvažovala o zrušení rozhodnutia, akurát presúvala miesto, kde sa mala tabuľa osadiť. Po sídle na Žatevnej ulici prichádzala do úvahy aj budova na ulici Pod Záhradami. V jednom období sa dokonca uvažovalo o tom, že v tejto budove by mohlo byť aj miestne múzeum a navyše by boli na nej osadené pamätné tabule viacerých dúbravských rodákov.

Stále pritom nie je známe, kto osadí tabuľu. Podľa niektorých poslancov by to mali byť komunisti, ktorí prišli s týmto návrhom.

(mm)
Páčil sa vám článok?