Priestory Vegetky prenajali súkromnej firme

4.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Priestory bývalej vegetariánskej jedálne Vegetka a Diétka v Paláci Motešických na Laurinskej ulici v Bratislave prenajalo hlavné mesto súkromnej spoločnosti CDC, s.r.o.. Firma je väčšinovým vlastníkom priestorov v paláci.

Ako pre agentúru SITA povedala hovorkyňa bratislavského primátora Beatrice Szaboová, so spoločnosťou podpísali nájomnú zmluvu na desať rokov v piatok. "Mesto zmluvne podmienilo charakter využitia týchto priestorov, a to tak, že sa v nich musí zachovať diétne stravovanie. Nájomník tam plánuje prevádzkovať reštauračné zariadenie vyššieho štandardu, ktoré bude mať v ponuke aj diétne jedlá. Chce v nich mať aj obchodné prevádzky, čo mu nájomná zmluva umožňuje," spresnila.

Spoločnosť sa podľa nej tiež zaviazala, že bude platiť do fondu opráv, čo mesačne predstavuje 31,33 € za meter štvorcový. Pôvodne sa platilo 0,33 € na mesiac, od 1. mája 2008 sa však táto suma navýšila na 31,33 €. "Firme sme prenajali plochu 1163,14 metrov štvorcových za 200 až 400 € za meter štvorcový podľa ich využitia od nadobudnutia právoplatnosti užívacieho povolenia," uviedla hovorkyňa. Ako doplnila, je to pre nich výhodné.

"Bývalý nájomca Peter Bartek dostal ako prvý možnosť uchádzať sa a prenajímať nebytové priestory. Pre výšku nájmu to však odmietol," konštatovala Szaboová. Bartek agentúre SITA potvrdil, že túto možnosť dostal, no pre výšku nájmu by to bolo nemysliteľné. "V priestoroch by som ostal rád, ale pre stanovené podmienky a výšku nájmu sa to nebude dať," uviedol. Priestory mal v prenájme do konca roka 2008. Ako Bartek tiež povedal, naďalej uvažuje o prevádzkovaní menšej vegetariánskej jedálne buď v širšom centre mesta alebo v niektorej z bratislavských mestských častí ako Ružinov či Petržalka.

(sita)

Páčil sa vám článok?