Mestský kontrolór sa bude voliť koncom mája

2.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské mestské zastupiteľstvo bude 28. mája voliť nového kontrolóra. Rozhodli o tom dnes mestskí poslanci. Súčasnej mestskej kontrolórke Kataríne Kalasovej sa koncom mája tohto roka končí šesťročné funkčné obdobie.

Uchádzači o tento post sa môžu prihlásiť do 14. mája. Z prihlásených kandidátov budú poslanci vyberať víťaza tajným hlasovaním. Na zvolenie mestského kontrolóra je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov, ktorých je v mestskom parlamente 80.

Ak bude prvé kolo volieb kontrolóra neúspešné, nasledovať bude kolo druhé. Do toho postúpia dvaja kandidáti, ktorí v prvom kole získajú najväčší počet hlasov od poslancov.

Kandidáti môžu svoje prihlášky v uzatvorenej obálke odovzdať v podateľni magistrátu v Primaciálnom paláci buď osobne, alebo poslať poštou. Najneskôr tak musia urobiť do 14. mája. V prihláške by malo byť meno, priezvisko a titul kandidáta, adresa trvalého alebo prechodného pobytu a najvyššie dosiahnuté vzdelanie.

Uchádzač by mal mať zároveň minimálne päťročnú prax v odbore, ovládať prácu s počítačom, chýbať by nemali ani informácie o jazykových zdatnostiach. Súčasťou prihlášky by mal byť tiež štruktúrovaný profesijný životopis, výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace, overená fotokópia dokladu o dosiahnutom vzdelaní.

(sita)

Páčil sa vám článok?