Možno posielať návrhy na ocenenie osobnosti kraja

1.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Návrhy na ocenenie spoluobčanov alebo inštitúcií, ktoré sa významne zaslúžili o rozvoj Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), možno posielať do konca augusta. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Krapková z Kancelárie predsedu BSK.

"Pedagógovia, umelci či zdravotníci, to je len zlomok oblastí, v ktorých pôsobia ocenené osobnosti bratislavského regiónu. Spája ich láska a chuť pomáhať iným, za čo im kraj v minulých rokoch poďakoval Výročnou cenou Samuela Zocha či Pamätným listom predsedu BSK," uviedla.

Ocenenia BSK udeľuje predseda Vladimír Bajan na základe návrhov od širokej verejnosti, výročnú cenu Samuela Zocha udeľuje BSK.

Návrhy na udelenie ocenení možno odovzdať osobne na Úrade Bratislavského samosprávneho kraja na Sabinovskej ulici v Bratislave, poslať e-mailom na adresu zuzana.stefkova@region-bsk.sk alebo andrea.sebova@region-bsk.sk, prípadne písomne na adresu Úradu BSK.

Návrh musí obsahovať životopis alebo charakteristiku osoby navrhnutej na ocenenie, dôvod na udelenie ceny BSK a súhlas nominovaného s udelením ocenenia.

Výročná cena Samuela Zocha sa udeľuje fyzickým a právnickým osobám, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o ekonomický aj spoločenský rozvoj bratislavského regiónu a jeho prezentáciu doma i v zahraničí. Pamätný list predsedu BSK je udeľovaný fyzickým alebo právnickým osobám, ktoré sa zaslúžili o rozvoj a reprezentáciu kraja. Ocenenia BSK udeľuje od roku 2002.

(sita)

Páčil sa vám článok?