Na ZŠ Veternicová by mohlo byť ihrisko

31.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

V areáli Základnej školy Veternicová v bratislavskej Karlovej Vsi by sa malo vybudovať viacúčelové ihrisko. Mestská časť dala tomuto projektu zelenú po tom, ako dnes poslanci rozhodli o spolufinancovaní výstavby ihriska.

Karlova Ves by mala na základe rozhodnutia miestneho parlamentu vyčleniť na výstavbu ihriska 20-tisíc €. Práve spolufinancovanie do určitej výšky je totiž podmienkou udelenia dotácie 39 832,70 € (1,2 mil. korún).

Ďalšia z podmienok, teda vysporiadanie pozemkov, už splnená bola. Mestská časť tak musí okrem zmeny rozpočtu vypísať aj výberové konanie na dodávateľa prác. Práve výsledok výberového konania by mal dať odpoveď na otázku, koľko presne bude výstavba viacúčelového ihriska s umelou trávou stáť.

Výstavbu ihriska v areáli základnej školy podporili viacerí poslanci. Zástupca starostky Peter Lenč však upozornil, že mestskú časť môžu v tejto súvislosti čakať aj isté problémy. "Je to medzi domami, môžeme očakávať sťažnosti zo strany občanov," povedal Lenč. Na zváženie by napríklad stála aj možnosť zastrešenia ihriska. "Takéto ihrisko však doprajem každej škole," dodal Lenč. Starostka Iveta Hanulíková mu odpovedala, že miestna samospráva by sa nemala báť.

(sita)

Páčil sa vám článok?