Miestny úrad v Lamači by sa mal sťahovať v apríli

16.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Budovu na Malokarpatskom námestí v bratislavskom Lamači, do ktorej sa má presťahovať miestny úrad, by mali zrekonštruovať do konca marca. Ako pre agentúru SITA povedala lamačská starostka Oľga Keltošová, budovu by mohli skolaudovať koncom apríla, následne sa začne sťahovanie zo súčasného sídla na Heyrovského ulici.

Už minulý rok sme od sponzorov dostali pomerne kvalitný nábytok, čiže nebudú žiadne veľké nákupy," konštatovala Keltošová. V súvislosti s rekonštrukciou budovy, kde predtým sídlila VÚB, opravila mestská časť aj spoločenské priestory na prvom poschodí v budove kina na Malokarpatskom námestí pre účely miestneho zastupiteľstva a verejnosť. Podľa starostky zmodernizovali zastaraný a opotrebovaný interiér, doplnili napríklad o nové rokovacie stoly a ďalšie zariadenia. Rekonštruovať by mali aj toalety na prízemí kina, ktoré sú v havarijnom stave.

Budovu bývalej pobočky banky získal Lamač v roku 2008, v tom istom roku bol v súťaži vybraný dodávateľ stavebných prác. Interiér budovy na prízemí je podľa Keltošovej vhodne architektonicky riešený pre priamy kontakt občanov pri získavaní rôznych informácií, vyplňovaní tlačív či vybavovaní žiadostí. Cena za odkúpenie budovy sa vyšplhala na približne 224-tisíc €.

(sita)

Páčil sa vám článok?